آموزش Endnote

endnote چیست؟

اندنوت (EndNote) در حاضر تحت مالکیت شرکت  (Clarivate Analytics) قرار دارد. از این نرم‌افزار برنامه‌ای به منظور ذخیره‌سازی، مرتب‌سازی و مرجع دهی (رفرنس گذاری اتوماتیک) در روند پژوهش مورد استفاده قرار می‌گیرد. اندنوت امکان جستجوی مقالات در پایگاه‌ها و ذخیره کردن اطلاعات مورد نیاز آن‌ها همچون (نویسندگان مقاله، سال انتشار، نام ژورنال، شناسه آن ژورنال، شماره مجله ای که مقاله در آن جا چاپ شده) را فراهم می‌کند. با اندنوت می‌توانید منابعی را که برای نوشتن پروپوزال تحقیقاتی، «رساله»، «مقاله»، «کتاب» و هر نوشته تحقیقاتی دیگر مورد استفاده قرار گرفته‌است، مدیریت و آن‌ها را در یک قالب های نوشتاری استاندارد مثل (IEEE, APA, vancouver, … ) ذخیره نمایید. اندنوت دارای فرمت مجلات مختلف است، بنابراین با کمک آن می‌توانید فهرست منابع مقاله خود را مطابق آن مجله به‌طور خودکار و سریع ایجاد یا تغییر دهید. اندنوت سه نسخه دارد که در زیر به تشریح آن می پردازیم.

  • EndNote Desktop: نسخه‌ای از اندنوت است که می‌توانید روی رایانه خود نصب نموده و از آن استفاده نمایید.
  •  EndNote Web: نسخهٔ تحت وب این برنامه با عنوان EndNote Web از طریق پایگاه اطلاعاتی ISI به صورت رایگان در دسترس کلیه کاربران قرار گرفته‌ است. مهم‌ترین قابلیت این نسخه این است که شما در هر کجا که باشید بدون نیاز به ابزارهای ذخیره‌ای که کتابخانه خود را در آن ذخیره کرده‌اید، به راحتی با اتصال به اینترنت به کتابخانه خود دسترسی داشته باشید، از منابع آن استفاده نمایید و منابع جدید اضافه کنید. به راحتی می‌توان داده‌های هر دو کتابخانه را به اشتراک گذاشت و منابع را به همدیگر منتقل کرد.
  • اندنوت برای Windows Mobile و Pocket PC: نسخه ساده شده اندنوت رومیزی برای ویندوزهای گوشی‌های تلفن همراه و کامپیوترهای جیبی است. کار این نسخه  مشابه اندنوت رومیزی است، با این تفاوت که نمایی ساده‌تر داشته و برخی از امکانات پیشرفته اندنوت در آن وجود نخواهد داشت.

مراحل کار با endnote

بعد از نصب نرم افزار office 2020 یا هر ورژن دیگر (من اندنوت را روی office 2016 کار کردم نه ورژن پایینتر)، حال باید نرم افزار word را باز کنید. لینک نصب endnote x8 را می گذارم. اندنوت را هم نصب کنید. نصب آن راحت است. نکته اندنوت ورژن ۹ مراحلش نصبش برای افراد آکادمی سخت و خیلی هم حین کار اذیت میکند مدام خطا موقع آپدیت مراجع می دهد اما endnote x8 این مشکل را ندارد. لینک دانلود اندنوت ورژن۸ :

https://support.clarivate.com/Endnote/s/article/Download-EndNote?language=en_US

زمانی که اندنوت را نصب کنید عنوان آن در نوار ابزار word بعد از ایمپورت کردن اضافه میگردد. حال میخواهیم بدانیم چگونه یک مقاله را به کتابخانه اندنوت اضافه کنیم و بعد چگونه آن را در متن استفاده کنیم:

ابتدا در مرورگر google scholar نام مقاله ای را که می خواهید سرچ کنید را وارد می کنید یا کلید واژه ای که یک مقاله در مورد آن می خواهید. مثلاً در مورد توازن بار در شبکه نرم افزار محور مقاله می خواهید بعد از اینکه در باکس جستجوی آن load balancing in sdn را سرچ کردید عناوین مقاله را در این زمینه در سال های مختلف در ژورنال های متفاوت می بینید در پست های دیگر طریقه محدود کردن را به شما آموزش خواهم داد. حال رو علامت نقل قول مطابق شکل می زنید. 

استفاده از گوگل اسکولار در endnote برای پایان نامه

حال این باکس می آید که در آن  شما روی ۳ فرمت استاندارد رفرنس دهی یا همان مرجع گذاری را مشاهده می کنید البته شاید شما هیچکدام از این مرجع دهی ها را نخواهید و مثلاً می خواهید قالب IEEE باشد در خود محیط ورد می توانید در زبانه اندنوت بروید و آن را در قسمت style تغییر دهید. حال شما اینجا روی endnote  بزنید یک باکس دیگر می آید روی save کلیک می کنید که در کتابخانه اندنوت ذخیره شود بعد روی open بزنید که در لایبرری اندنوت جزییات مقاله را مشاهده نمایید.

انتخاب فرمت رفرنس دهی endnote برای رساله

حال  وارد محیط word می شوید. نشانگر موس را جایی ببرید که می خواهید رفرنس آن جا درج گردد.  روی زبانه ی endnote کلیک کنید روی گزینه insert citation کلیک کنید  نام یکی از نویسنده ها آن مقاله را در باکس جستجو وارد و روی find کلیک کنید. اطلاعات مربوط به آن مقاله می آید یا مقالاتی که مربوط به آن نویسنده است و قبلاً در کتابخانه اندنوت ذخیره کردید. حال روی مقاله مورد نظر با توجه به عنوانش کلیک می کنید و بعد روی insert کلیک کنید رفرنس مورد نظر درج می گردد. 

مزیت رفرنس دهی با اندنوت

شما اگر یک رفرنسی را حذف کنید از مراجع تان دیگر نیاز نیست شماره های مراجع را مرتب کنید خودش اتوماتیک آنها را سورت می کند.

هر ساختاری بخواهید طبق استاندارد آن انتخاب و خودش اتوماتیک مطابق آن اطلاعات مقاله را می آورد.

نیاز به وارد کردن اطلاعات بصورت دستی که احیانا سال یا نام ژورنال یا هر قسمت دیگرش اشتباهی تایپ شود ندارید شما فقط با سرچ اسم یکی از نویسندگان مقاله به راحتی کل اطلاعاتش را درج می کنید.

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

پرسش و پاسخ

مشاوره تلفنی رایگان




    در صورت نیاز به مشاوره می توانید فرم را تکمیل نمایید و یا با ما در ارتباط باشید.